Administrer kategorier

Brug grupper til at organisere dine skabeloner og gøre dem nemme at finde og identificere. Du kan oprette private kategorier til din egen personlige brug eller dele kategorierne med dine kolleger. Kategorier kan organiseres i to niveauer til støtte for en logisk struktur. Eksempel: Opret kategorien “Sektor” med underkategorierne “Offentlig” og “Privat”.

Kategoriser skabeloner

Bemærk: Tildeling af en skabelon til en kategori gør skabelonen synlig for andre brugere, så snart den udgives.

1. Klik på Live-rapportering.
  2. Vælg de rapportskabeloner og pakker, du vil kategorisere.
  3. Klik på  Kategoriser. Dialogboksen Tildel til kategorier vises.
  4. Vælg () de kategorier, du vil bruge. Du kan også fjerne tildeling af kategorier ved at fravælge kategorier ().
  5. Bemærk: Kategorier markeret med er allerede tildelt til nogle af de valgte rapportskabeloner.
  6. Klik på Anvend.

Du kan se de rapportskabeloner, du har kategoriseret, ved at vælge den eller de relevante kategorier i linjen Søg og filtrer.

Opret kategori

1. Klik på Live-rapportering.
  2. Gå til afsnittet Kategorier i linjen Søg og filtrer.
  3. Klik på +Ny kategori. Dialogboksen Ny kategori vises.
  4. Indtast navnet på kategorien.
  5. Indtast en beskrivelse af kategorien.
  6. (valgfrit) Vælg en overordnet kategori. Bemærk: Hvis en overordnet kategori er blevet delt med andre brugere, vil underkategorier også være synlige for disse brugere.
  7. Klik på Opret kategori.

Tip: Du kan trække og slippe kategorier og kategorimapper for at ændre deres rækkefølge.

Del kategori

Du kan dele dine kategorier for at give dine kolleger adgang til rapportskabelonerne i bestemte kategorier. Dine kolleger vil desuden kunne bruge dine kategorier til at kategorisere deres egne rapportskabeloner. De kan dog ikke dele dine kategorier med andre personer. Sådan deler du en kategori:

1. Klik på Live-rapportering.
  2. Gå til afsnittet Kategorier i linjen Søg og filtrer.
  3. Hold musemarkøren over den kategori, du vil dele. Hvis kategorien indeholder underkategorier, deles underkategorierne også. Hvis du deler en underkategori, vil kategorien på det øverste niveau ikke være synlig.
  4. Klik på . Dialogboksen Del kategori vises.
  5. Vælg de brugere, som du vil dele kategorien med:
    • Søg: Brug feltet Søg til at søge efter og vælge individuelle brugere.
    • Roller: I den øverste del af listen kan du vælge én eller flere roller. Kategorien bliver delt med alle brugere, der hører til de roller, du har valgt.
    • Brugere:  Vælg individuelle brugere på listen.
  6. Klik på Anvend. Brugeren/brugerne vil se den delte kategori (og eventuelle underkategorier) under Delt med mig i skærmbilledet Live-rapportering. De vil også se rapportskabelonerne i den delte kategori og dennes underkategorier.

Bemærk: En rapportskabelon i en delt kategori kan tildeles til andre kategorier af de brugere, du har delt kategorien med. Disse kategorier kan igen deles med andre brugere end dem, du oprindeligt delte din kategori med. For at “tilbagetrække” rapportskabelonen fra andre brugere, skal du fjerne den fra den delte kategori. Fjernelse af delingen af din kategori får ingen indvirkning på de delte kategorier, du ikke ejer.