Periodefunktioner kan tilgås ved at klikke på fanen Periodefunktioner nederst i vinduet Layouteditor. Fanen Periodefunktioner genererer en liste over funktioner, der anvendes på den valgte kolonne eller række.

Hvis du vil indsætte periodefunktioner, som findes under Periodefunktioner i menuen Report Designer, har du to valgmuligheder:

• Træk periodefunktionen ind i en celle i en rapport. Når en periodefunktion trækkes ind i en rapport, oprettes der automatisk en funktion for kolonnen.
  • Træk funktionen ind i vinduet Layouteditor under fanen Filtre.

Begge metoder er vist i figuren nedenfor.

Metode 1:

Metode 2:

I øjeblikket er alle funktioner periodebaserede og gør det muligt for dig at styre gruppens viste data efter måned.

Du kan ændre periodefunktionen ved at klikke på rullelisten i fanen Filtre.

Figur: Valgmuligheder for periodefunktion i fanen Filtre