Funksjonen Juster

Et alternativ til funksjonen Spre er funksjonen Juster. Du kan bruke Juster til å øke eller redusere en mengde av et antall enheter eller en prosentandel.

Tips: Denne metoden kan også brukes til å spre en mengde over en linjeelementdetalj. Se Legge til linjeelementdetaljer.

Slik justerer du mengdene over en rad (hovedlinje):

1. I den åpne budsjettmalen klikker du på en celle i raden du vil redigere.
  2. Klikk på pilen ved siden av Spredning og linjeelementdetaljer nederst i regnearket. Navnet og radnummeret på den valgte raden vises øverst i vinduet Spredning.
  3. Hvis funksjonen Spredning ikke er synlig, klikker du på  i øvre høyre hjørne.
  4. Klikk på Juster.
  5. Velge grunnlinjen på listen Basert på (vanligvis Hovedlinje).
  6. I Juster hver verdi etter felt gjør du én av følgende:
    • Angi en prosentandel (positiv eller negativ), og klikk på knappen %. Merk: Dette vil ikke fungere hvis hovedlinjen er tom.
    • Angi en mengde (positiv eller negativ), og klikk på Enheter.
  7. (valgfritt) Velg en linjeelementdetalj. Se Legge til linjeelementdetaljer.
  8. Klikk på Juster. Mengden justeres over hele raden.