Ofte stilte spørsmål om Live-rapportering

• F12 funksjonen: Tilleggsinformasjon ved feilmeldinger på rapporter

Når man får følgende feilmelding i når man kjører en rapport i Live-rapportering i portalen,

https://lh5.googleusercontent.com/rqjXYNqJ8eYyRXsTJa1Y_SBRQhX8CRmYNItWBRuTDyAC17k2wIN4AA_sy6K2zMxF7SSwAQmShjAFhNdoqtAd7DNh5aft-zU3XxH5a_ICSwt7sqBouDPZpsPdbvwqj0R8qBClT-Eu

og ønsker å se hva som er årsaken til feilen, gjør som følger:

1. Trykk F12 på tastaturet (når feilmeldingen har kommet). Da får man opp følgende bilde:

https://lh5.googleusercontent.com/TLCCJnlzOChnoK01-PtRn09liIjfIi9ht_hI1YiOVHn52Wc7AiEARqaO9_Qspj_43rSZhNQRJp6KKn2g1s4tgR-dZF086FtdViVW-WvgLllqOWBgRb1kGHzzrATBqmdIP6VsFnAg

2. Klikk på på Console. Da vil du se at det ligger en “job failed” melding med en link.

3. Klikk på linken, og du vil få opp en xml. Her ligger en beskrivelse av problemet:

https://lh5.googleusercontent.com/Ed7tJxjifHmW8Octa789OZJwEBxq71cD-WjYG1bem-T3taqaJ9DvUMbNzpP6OfmGDu7kPURStpKEAtZ_yGHbydpEghhKEe4UCmgZIgeautro-y84aUeJn3-It4Qjhasmy-dqbSIZ

I dette tilfellet inneholdt rapporten en feil i formelen – et ugyldig tegn hadde sneket seg inn.