Visa och ändra ägande till rapporter

Rapporter som skapas eller laddas upp av en användare ägs av den användaren. Endast ägaren till rapporten kan ändra namnet och ta bort rapporter. Därför kan det vara bra att ändra ägande till rapporter. Om till exempel någon bestämmer sig för att lämna företaget bör ägaren av rapporterna föra över ägandet till någon annan.

1. I Rapportering klickar du på den övre delen av rapportkortet. I övre högra hörnet finns ikonen Information.
  2. Klicka på ikonen Information.

Obs! Om du inte är ägare till rapporten kan du se vem som äger rapporten men kan inte ändra ägandet. Endast rapportägaren kan ändra ägandet.

Om du är ägare till rapporten:

3. I dialogrutan klickar du på Ändra ägande-knappen.

4. I dialogrutan som öppnas anger du den nya ägaren och klickar på Ändra.

Obs! Den nya ägaren måste vara en användare i systemet.