Installera Report Designer

Första gången du ska använda Report Designer måste du installera tillägget OneStop Reporting i Excel. Kolla att datorn uppfyller de tekniska kraven som anges nedan.

Obs! Du måste ha administratörsrättigheter för att kunna installera Report Designer. Om du inte har det kontaktar du IT-avdelningen för att få hjälp.

Tekniska krav:

• Windows 7 eller högre (32- eller 64-bitar) eller Windows Server 2012 eller högre.
  • Microsoft Office Excel 2010 eller högre (32 eller 64 bitar).
  • Processor: Intel/AMD Dual core eller bättre.
  • RAM: 2 GB eller mer.

Installera Report Designer

Om du har Excel öppet stänger du programmet.

1. I Portalen går du till Live Reporting.
  2. Klicka på en rapport och klicka på Redigera.

Ett nytt fönster öppnas i webbläsaren.

3. Klicka på länken Hämta den senaste versionen av OSR Report Designer.

4. Klicka på Kör.

Installationsguiden för OSR Report Designer öppnas.

5. Klicka på Nästa.

6. I dialogrutan Välj en filplats använder du standardplatsen eller väljer en annan.

7. Klicka på Installera.

Installationen görs.

8. Klicka på Stäng.

9. Tillbaka i Portalen går du till Live Reporting.

10. Klicka på en rapport och klicka på Redigera

Rapporten öppnas i Excel och du har nu en extra OneStop Reporting-flik.