Funksjonen Fordel

I stedet for å angi data manuelt kan du bruke funksjonen Fordel til å angi beregnede verdier basert på den samlede mengden du vil fordele over cellene i en rad. Du kan for eksempel spre 24 000 over 12 perioder (måneder) med fordelingsnøkkelen Jevnt, slik at verdien av hver celle i en 12-måneders periode settes til 2000. Standard Fordelingsnøkkel er Jevnt, men du kan opprette tilpassede fordelingsnøkler for å spre mengden annerledes. Du kan også bruke spredning basert på referansedataene som er satt opp i budsjettmalen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se delen Definere referansedata i Opprette budsjettmal i Report Designer. Tips: Denne metoden kan også brukes til å spre en mengde over en linjespesifikasjon. Se Legge til linjespesifikasjoner. Slik sprer du en mengde over en rad (hovedlinje):

1. I den åpne budsjettmalen klikker du på en celle i raden du vil redigere.
  2. Klikk på pilen ved siden av Spredning og linjespesifikasjoner nederst i regnearket. Navnet og radnummeret på den valgte raden vises øverst i vinduet.
  3. Hvis funksjonen Fordel ikke er synlig, klikker du på   i øvre høyre hjørne i vinduet.
  4. Angi mengden i feltet Totalt beløp.
  5. Velg en regel på listen Fordelingsnøkler.
  6. (valgfritt) Velg en linjespesifikasjon. Se Legge til linjespesifikasjoner.
  7. Klikk på Fordel. Mengden fordeles over raden ifølge den valgte regelen.
  8. (valgfritt) Gjenta trinn 4–7 for å fordele ytterligere mengder over andre linjeelementer.