Sideoppsett for rapporter

1. (Hvis ikke allerede åpnet i Report Designer.) I Rapportering, klikk på Rediger for å åpne rapporten i Report Designer.
  2. Marker området i rapporten som du ønsker å inkludere til for eksempel utskrift til PDF.
    MERK: Pass på at du ikke inkluderer områder med skjulte rader eller kolonner. Disse vil da vises som store hvite områder i rapporten.
  3. På fanen Sideoppsett, i gruppen Utskriftsformat, klikker du på Utskriftsområde.
  4. Klikk på Angi utskriftsområde.
  5. I gruppen Tilpass, velg 1 side i listen Bredde.
  6. I gruppen Tilpass, velg 1 side i listen Høyde.
    MERK: Hvis du har en veldig lang rapport, for eksempel med store mengder transaksjonsoppføringer, bør du vurdere å sette denne opsjonen til Automatisk.
  7. I gruppen Utskriftsformat, klikk på Retning, og velg deretter Landskap.
    MERK: Selv om denne opsjonen vanligvis er best for de fleste rapporter bør du også vurdere å bruke opsjonen Portrett.
  8. Last opp (Ctrl+S) rapporten til OneStop Reporting.

MERK: Det er en god idé å sjekke rapporten din på portalen;

1. Kjør rapporten i Rapportering (portalen).
  2. Klikk på nedre del av knappen Eksporter til Excel og klikk på Last ned som PDF.